Kuka on sinun Elämäsi Tärkein ihminen?Maailmassa yksin ja yhdessä - kuka minä olen suhteessa muihin?


Juuri nyt tuntuu, että universumi ja tämä meidän planeetta käy kiinnostavaa, isoa muutosprosessia läpi. Jokainen meistä on enemmän tai vähemmän samassa kollektiivisessa muutoksessa mukana. Samalla kun jokainen meistä on yksilö täällä, oma itsensä ja yksin, olemme kaikki yhdessä jotain. Muodostamme yhteisesti jaetun kokemuksen, suhteen toisiin ihmisiin ja jokainen on sidoksissa toisiin, eikä kukaan meistä ole yksilö ilman toista. Yksilöllisyys syntyy ykseydessä.


Aurinko ja Kuu, Isä ja Äiti, Taivas ja Maa - 

polariteetit kokemuksen pohjana


Niissä henkisissä traditioissa, joita minä olen opiskellut ja jotka ovat tuntuneet todelta omassa kokemuksessa selitetään asiaa siten, että on olemassa jokin absoluutti, brahma, jumaluus, joka muodostaa KAIKEN MITÄ ON (mukaan lukien ”hyvät” ja ”huonot” asiat, valot, varjot, ilot, surut, kivut, autuuden, virukset ja vitutukset 😇). 

Tästä absoluutista lähtee ikään kuin säikeitä, jotka todellistuvat fyysiseen maailmaan materiaalin ja muodon kautta. Säikeet ovat kuin eri pituisia tietoisuuden ilmentymiä ja näiden säikeiden ympärille muodostuu yksilöllisyys; kivet, kasvit, eläimet ja ihmiset. Tästä jumaluudesta lähtee elämä, se on vähän kuin Aurinko.

Maadoittuminen on syvemmin itseen laskeutumista, syvemmälle omaan kokemukseen ja fyysisyyteen laskeutumista, kiinni Maahan, polariteetin toiseen osaan. Spirituaalisesti tarkasteltuna Taivas, Brahman, jumaluus, eetteristä tuleva valo on maskuliinista, vähän kuin ”isä”. Taivaan isä -tyyppisesti. Maa on femiinistä, synnyttävää, ravitsevaa, uutta maassa kasvattavaa, vähän kuin ”äiti”. Se on kuin Kuu. 

Ihmisen kokemus tapahtuu fyysisessä maailmassa näiden polariteettien välissä. Ihmisen tarkoitus on kokea fyysisessä olomuodossa itsensä, jokaisen uniikki laatu on heijaste tästä absoluutista, joka ei muulla tavoin voi kokea itseään.Ihmisen kokemus heijastaa kaikkea sitä, mikä ON.


Kokemuksessa kysymys on materiaalista, fyysisestä kehosta, kehoon laskeutumisesta ja tavallisista arkisista kokemuksistamme. Kysymys on suhteesta itseemme ja siihen, miten se heijastuu toisiin ihmisiin. Mitä itsestämme heijastamme ja mitä jää varjoon. 

Universumin tarjoama kollektiivinen muutos ja puhdistusprosessi tarjoaa tähän sekä omat mahdollisuutensa että haasteensa. Presidenttiämme lainaten: olkaamme fyysisesti etäällä ja henkisesti läsnä toisillemme. Mitä henkinen läheisyys on?

Yogi Bhajan (kundaliiinijooga mestari, jonka ympärillä juuri nyt paisuu toisiin ihmisiin ja hyväksikäyttöön liittyvä skandaali) sanoo: 


”If you can’t see God in all, 

you can’t see God at all.” 


Korona-aika tuo paljon näkyväksi. Se pakottaa ihmiset laskeutumaan omaan fyysiseen kehoonsa, se tuo ihmisiä henkisesti toisiaan lähemmäksi, samalla kun jokainen putoaa syvemmälle omaan ruumiiseensa. Kaupassa tuntemattomat ihmiset juttelevat toisilleen ja jaamme yhteisesti jotain mistä kukaan ei voi tietää varmaksi. 

Se juuri paljastaa elämän mysteerillisyyden: et voi tietää, etkä hallita sitä mikä on. Se mitä voit tehdä, on pitää itsestäsi huolta, toisten huolta pitäminen tapahtuu itsestä huolta pitämisen seurauksena. Miten minä voin, mikä palvelee minun hyvinvointiani, mitä omassa kokemuksessani tapahtuu juuri nyt? Rehellisyys ja totuudellinen katsominen ovat vastaus. Olemalla enemmän läsnä itselle, on sitä aidosti myös toisille. 


Muutos itsessä muuttaa ympäristöä,
muutos ympäristössä muuttaa itseä


Vielä emme voi tietää mikä meneillään olevan muutoksen lopputulema on, isossa emmekä pienessä mittakaavassa. Voimme vain elää. Suostua katsomaan ja laskeutumaan yhä syvemmälle. 

Tulemalla syvemmin yhteyteen itsesi kanssa, pystyt katsomaan suuremmasta ikkunasta maailmaan. Mitä enemmän integroit kaikkea olevaa itseesi, sitä enemmän hyväksyt myötätunnolla muissa ja sitä avarammaksi sydämesi tulee. Kokemuksesi kasvaa neutraaliksi, vapaaksi, syvästi luottavaksi ja vapaaksi.

Tie tietoisempaan, syvempään, tasapainoisempaan ja antoisampaan elämään on elämä itsessään, ihan tavallinen arkinen elämä. Se ei ole kursseja, kirjoja ja yhteyttä näkymättömään, vaikka se voi olla myös kaikkea sitä. Ja niillä voi toki vaiheittain olla keskeinenkin osa elämässä, tukena matkalla. Mutta ne eivät ole itse tarkoitus. Elämän välttely - "spiritual by passing"


Joskus henkisyys voi olla myös elämän välttely keino.


Elämässä ei ole kysymys siitä. Antautuvan suhteen luominen itseen, Elämäsi Tärkeimpään ihmiseen auttaa sinua sukeltamaan siihen, mikä sinulle on totta jokaisessa aukenevassa hetkessä. 

Harjoitukset eivät ole mitään spirituaalisia trippejä, vaikka kokemukset voimakkaita voivat ollakin. Voimakkaiden kokemusten saaminen ei ole kuitenkaan sen tarkoitus. Sen vuoksi älä takerru tai odota mitään, älä lähde hakemaan mitään huikeita spirituaalisia kokemuksia. Antaudu sille mikä on. Näe henkisyys arjessa.

Tavallista elämää voi valita elää joko laput silmillä tai sitten jonakin hetkenä havahtua oman todellisuuden itsevastuuseen: jokaiselle meille on annettu vapaa tahto luoda itse elämämme. 


Tietoisuuden kehittäminen on valinta


Tietoisuuden lisääntyminen tuo elämään intensiteettiä ja syvempiä värejä. 

Tietoisuuden laatu kehittyy katsomalla pala kerralla itseään ja omaa kokemustaan suhteessa toisiin ihmisiin. 

Anna harjoituksen koskettaa ja puhua sinulle. Avaa sydämesi kuulemaan ja näkemään, mikä juuri tässä hetkessä, tässä ajassa ja tässä päivässä, tässä kokemuksessa on olennaista sinulle. Ota vastaan ja sukella läpi kaikkien verhojen, joita totuuden edessä on. 

Prosessia ei voi pakottaa. Sille voi vain suostua ja antaa sen aueta asteittain. Matka on elämän tai elämien mittainen. Muutos on varma. Juuri nyt se tapahtuu voimalla koko universumissa, ihan yhtä lailla kuin jokaisessa meissä.

Kuuntele itseäsi, esitä itsellesi kysymyksiä, ole avoin vastauksille. Kuule sisäisen opettajasi puhe, erota se tuomarista, syyttäjästä, moittijasta, käskijästä. Tunnustele sydämessäsi mikä on sinulle parhaaksi, mikä on totta. Ja anna sydämesi valon johdattaa läpi jokaisen päivän, jokaisen kokemuksen ja ota vastaan se mikä on.


💖 Mia


Jos oleminen elämäsi tärkeimmän ihmisen kanssa kiinnostaa, lue lisää täältä.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

🐛Matka p••••••nuoleskelijasta omaksi itseksi 🦋

Milloin lakkaat pärjäämästä?